· UPIEC BISZKOPT Z 6 JAJEK.
UBIĆ 2 DUŻE ŚMIETANY Z 4 ŁYŻKAMI CUKRU, DODAĆ 5 ŁYŻEK ŻELATYNY NAMOCZONYCH W SZKLANCE MLEKA, JAK NAPĘCZNIEJE WSTAWIĆ DO GORĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ WLAĆ DO ŚMIETANY.
BISZKOPT PRZEKROIĆ NA PÓŁ, WLAĆ TĘŻEJĄCĄ ŚMIETANĘ I PRZYKRYĆ DRUGĄ CZĘŚCIĄ BISZKOPTU.
MLEKO SKONDENSOWANE SŁODZONE GOTOWAĆ 3 ½ GODZINY. OSTUDZIĆ. UTRZEĆ Z ½ KOSTKI MASŁA I ½ KOSTKI MARGARYNY „KASIA”. POSMAROWAĆ NA WIERZCHU.
20 DAG. SŁONECZNIKU (ŁUSKANEGO) PRAŻYĆ NA PATELNI Z 3 ŁYŻKAMI MASŁA I 4 ŁYŻKAMI CUKRU PUDRU. OSTUDZONY SŁONECZNIK POSYPAĆ NA KARMELU.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz