· SKŁADNIKI:
- 60 DAG. FILETA Z KURCZAKA
- 100 ML. WYTRAWNEJ SHERRY
- 4 ŁYŻKI OLEJU
- 1 ŁYŻKA MIODU
- 1 ŁYŻECZKA CYNAMONU
- PIEPRZ CAYENNE
- POMARAŃCZA
- SÓL I PIEPRZ
MIĘSO POKROIĆ W PASKI. SHERRY WYMIESZAĆ Z MIODEM, OLEJEM, CYNAMONEM I PIEPRZEM CAYENNE. MARYNATĄ NATRZEĆ MIĘSO. WSTAWIĆ NA 30 MINUT DO LODÓWKI. MIĘSO NADZIAĆ W ZDŁUŻ NA PATYKI, UŁOŻYĆ NA BLASZCE POSMAROWAĆ MARYNATĄ, OPRÓSZYĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PIEC OKOŁO 10 MINUT Z KAŻDEJ STRONY W TEMPERATURZE 220°C.
POMARAŃCZE SPARZYĆ RAZEM ZE SKÓRKĄ, POKROIĆ W CIENKIE PLASTRY. MIĘSO UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU, OBŁOŻYĆ PLASTRAMI CYTRUSA.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz