środa, 20 kwietnia 2011

MILKY WAY


·        BISZKOPT:
- 6 JAJEK
- 1 SZKLANKA CUKRU
- 1 SZKLANKA MĄKI PSZENNEJ
- 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
- 2-3 ŁYŻKI KAKAO

·        MASA MLECZNA:
- ½ SZKLANKI MLEKA
- ¾ SZKLANKI MLEKA
- 25 DAG. MARGARYNY
- 2 OPAKOWANIA CUKRU WANILIOWEGO
- 2 SZKLANKI MLEKA W PROSZKU

·        POLEWA:
- 15 DAG. CZEKOLADY MLECZNEJ
- 6 ŁYŻEK MLEKA (LUB ŚMIETANY)

BISZKOPT: BIAŁKA UBIĆ, DODAĆ CUKIER I DALEJ UBIJAĆ. DODAĆ ŻÓŁTKA I CAŁY CZAS UBIJAĆ NASTĘPNIE DODAĆ MĄKĘ PSZENNĄ, PROSZEK DO PIECZENIA I KAKAO. DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
CIASTO WLAĆ DO PROSTOKĄTNEJ BLASZKI (O WYMIARACH 25x36 CM). WŁOŻYĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC OK. 25 MINUT W TEMPERATURZE 170° C. OSTUDZIĆ I PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI.

MASA MLECZNA: MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM. OSTUDZIĆ. MIĘKKĄ MARGARYNĘ UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ, DALEJ UCIERAJĄC DODAĆ OSTUDZONE MLEKO Z CUKREM I MLEKO W PROSZKU.
PRZEŁOŻYĆ BISZKOPT KREMEM.

POLEWA: CZEKOLADĘ ROZPUŚCIĆ Z MLEKIEM (LUB ŚMIETANĄ) NA MAŁYM OGNIU. POLAĆ WIERZCH CIASTA.

SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz