poniedziałek, 25 kwietnia 2011

JODEŁKA


·        SKŁADNIKI:
- 12 DAG. MĄKI
- 20 DAG. CUKRU
- 6 JAJEK
- 2 ŁYŻKI KAKAO
- POLEWA CZEKOLADOWA
·        KREM:
- BUDYŃ WANILIOWY
- ½ LITRA MLEKA
- 20 DAG. MASŁA
- 15 DAG. CUKRU PUDRU
- 10 DAG WIÓREK KOKOSOWYCH
- KIELISZEK ALKOHOLU

ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM, WYMIESZAĆ Z PIANĄ, MĄKĄ I KAKAO. UPIEC NA BLASZCE 30x30, OSTUDZIĆ. UGOTOWAĆ BUDYŃ NA MLEKU, MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ OSTUDZONY BUDYŃ I WIÓRKI KOKOSOWE, WLAĆ ALKOHOL. CIASTO POKROIĆ NA PASKI 12 CM, 8 CM, 6CM I 4CM. UŁOŻYĆ NA FOLII W PIRAMIDĘ, PRZEKROIĆ (PIONOWO) NA PÓŁ, ZŁOŻYĆ BY POWSTAŁY UKOŚNE LINIE, SCHŁODZIĆ. POSMAROWAĆ POLEWĄ, POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz