środa, 20 kwietnia 2011

PIJAK


·        BISZKOPT:
- 3 JAJKA
- ¾ SZKLANKI MĄKI
- ¾ SZKLANKI CUKRU
- ½ ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

·        MASA:
- SZKLANKA MAKU
- KOSTKA MARGARYNY
- SZKLANKA CUKRU PUDRU
- JAJKO
- OLEJEK MIGDAŁOWY

·        POLEWA:
- 1/3 KOSTKI MARGARYNY
- 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
- 1 ŁYŻKA KAKAO
- ŁYŻKA WODY
- 2 PACZKI HERBATNIKÓW
- WÓDKA

JAJKA PRZEZNACZONE NA BISZKOPT UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, WYMIESZAĆ I UPIEC BISZKOPT. MAK NAMOCZYĆ I SPARZYĆ. SKRĘCIĆ DWUKROTNIE W MASZYNCE. MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ JAJKO I OLEJEK MIGDAŁOWY. NADAL UCIERAJĄC DODAĆ MAK. WYŁOŻYĆ MASĘ NA OSTUDZONY BISZKOPT. HERBATNIKI NAMOCZYĆ W WÓDCE I UŁOŻYĆ NA MASIE. ROZPUŚCIĆ NA MAŁYM OGNIU SKŁADNIKI POLEWY I OBLAĆ CIASTO. UDEKOROWAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz