poniedziałek, 25 kwietnia 2011

W - Z


·        CIASTO:
-  4 JAJKA
- 2 SZKLANKI MĄKI
- 1 SZKLANKA CUKRU
- 1 SZKLANKA OLEJU (½ SZKLANKI MLEKA ½ SZKLANKI OLEJU)
- 2 ŁYŻKI KAKAO
- ½ SŁOIKA DŻEMU
- 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
- 1 ŁYŻECZKA SODY

CUKIER UTRZEĆ Z JAJKAMI, DODAWAĆ KOLEJNO: OLEJ, PROSZEK DO PIECZENIA, SODĘ, DŻEM, MĄKĘ. WYLAĆ NA BLASZKĘ POŁOWĘ CIASTA I PODPIEC. NA PODPIECZONE CIASTO WLEWAMY TWAROGOWĄ MASĘ I RESZTĘ CIASTA.

·        MASA TWAROGOWA:
-75 DAG. TWAROGU
- ½ SZKLANKI CUKRU
- ½ KOSTKI MASŁA
- 3 JAJKA (UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK)
- ½ ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
- 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz